Αν ψάχνεις ένα υγιεινό, πικάντικο και πρωτεϊνούχο σνακ αυτή η συνταγή είναι για εσένα!
Υλικά:
- 120 γρ. ξερά ρεβίθια
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.λ. ρίγανη ή θυμάρι
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ. κουρκουμά
- 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
- 1/2 κ.γ. τριμμένο σκόρδο
- 1/2 κ.γ. φυσικό θαλασσινό αλάτι
Εκτέλεση:
- Μουλιάζουμε τα ρεβίθια για τουλάχιστον 12-15 ώρες σε νερό με λίγο λεμόνι
- Τα στραγγίζουμε πολύ καλά και τα στεγνώνουμε.
- Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά
- Απλώνουμε σε ταψί αραιά
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20-30 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά
- Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και διατηρούμε σε αεροστεγές δοχείο