Bircher Müsli
- 75γρ νιφάδες βρώμης
- 2 κουταλιές χυμός λεμονιού ή πορτοκαλιού
- 150ml φρέσκο κατσικίσιο γάλα ή φυτικό γάλα
- 1 μήλο ή αχλάδι τριμμένο (με το φλούδι)
- 2 κουταλιές σταφίδες ή άλλο ξερό φρούτο
- 2 κουταλιές ξηρούς καρπούς ή σπόρους τριμμένους ή χονδροκομμένους
- 1 κουταλιά ταχίνι ή φυστικοβούτυρο
- 1-2 κουταλιές μέλι ή στέβια
- κακάο, κανέλα, γλυκόριζα, βανίλια κατά βούληση
- Προεραιτικά ορός γάλακτος ή 1 κάψουλα προβιοτικά
Ανακατεύω πολύ καλά τα 4 πρώτα υλικά σε multi. Όταν πολτοποιηθούν, προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνω στο ψυγείο ένα ολόκληρο βράδυ
Το πρωί σερβίρω 2-3 κουταλιές της σούπας από τα παραπάνω μείγμα με:
- 1/2-1 κεσεδάκι κατσικίσιο γιαούρτι ή 1 φλιτζάνι κεφίρ
- Φρέσκα Φρούτα εποχής (σταφύλι, ροδάκινο)