Για το πιο εύκολο παγωτό θα χρειαστούμε:
Βασική συνταγή:
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι ή σιρόπι αγάβης ή στέβια που αντιστοιχεί σε 3 κουταλιές ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι 2%
- 1κουταλάκι Εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πρέζα φυσικό αλάτι
- ένα σακουλάκι μιας χρήσεως με Ziploc
Μπορούμε να προσθέσουμε και πολτοποιημένα φρούτα της αρεσκείας μας, ξηρούς καρπούς, κακάο, ταχίνι με μέλι ή κακάο, φυστικοβούτυρο ή πραλίνα ξηρών καρπών.
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά.
Βάζουμε το μείγμα στο σακουλάκι και στην κατάψυξη να παγώσει.
Μετά από 3-4 ώρες μόλις παγώσει, ζουλάμε ...
σερβίρουμε σε μπάλες,
ή κόβουμε το κάτω μέρος της σακούλας για να φτιάξουμε έναν κορνέ και σερβίρουμε ζουλώντας
και απολαμβάνουμε!
Nutrition Facts | |
---|---|
Servings 2.0 | |
Amount Per Serving | |
calories 145 | |
% Daily Value * | |
Total Fat 2 g | 3 % |
Saturated Fat 2 g | 8 % |
Monounsaturated Fat 0 g | |
Polyunsaturated Fat 0 g | |
Trans Fat 0 g | |
Cholesterol 8 mg | 3 % |
Sodium 38 mg | 2 % |
Potassium 11 mg | 0 % |
Total Carbohydrate 22 g | 7 % |
Dietary Fiber 0 g | 0 % |
Sugars 21 g | |
Protein 10 g | 20 % |
Vitamin A | 1 % |
Vitamin C | 0 % |
Calcium | 13 % |
Iron | 0 % |
* The Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet, so your values may change depending on your calorie needs. |