Υλικά
- 2 κουταλιές της σούπας πίτουρο βρώμης ή σταριού
- 1 κουταλιά τριμμένους ξηρούς καρπούς
- 2 κουταλιές της σούπας γάλα 1,5%
- 1 αυγό ή 2 ασπράδια
- 1/2 κουταλάκι γλυκού μπεικιν
- 4 κουταλιές σούπας γάλα σκόνη
- 1 κουταλάκι γλυκού κακάο
- 1 βανίλια ή κανέλλα ή ξύσμα πορτοκαλιού λεμονιού
- 1 κουταλιά σούπας μέλι ή στέβια που αντιστοιχεί σε 1 κουταλιά ζάχαρη
Εκτέλεση
- Στο φλιτζάνι μας βάζουμε το γάλα με το πίτουρο και τα αφήνουμε 10 λεπτά ή και περισσότερο να φουσκώσουν.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι ώστε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Ψήνουμε στο φούρνοι μικροκυμάτων στην μέγιστη ένταση για 3-3,5 λεπτά, ανάλογα πόσο «υγρό» θέλουμε το κεικ μας.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη σκόνη γάλα με 2 κουταλιές
βρώμη ή 2 κουταλιές κορν φλαόυρ.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε όλη την βρώμη με 1 φακελάκι –
40γρ. άνθος αραβοσίτου με γεύση της αρέσκειας σας.
Nutrition Facts
|
|
Servings 1.0
|
|
Amount Per Serving
|
|
calories 295
|
|
% Daily Value *
|
|
Total Fat 9 g
|
15 %
|
Saturated Fat 2 g
|
11 %
|
Monounsaturated Fat 4 g
|
|
Polyunsaturated Fat 2 g
|
|
Trans Fat 0 g
|
|
Cholesterol 189 mg
|
63 %
|
Sodium 279 mg
|
12 %
|
Potassium 530 mg
|
15 %
|
Total Carbohydrate 41 g
|
14 %
|
Dietary Fiber 4 g
|
14 %
|
Sugars 28 g
|
|
Protein 18 g
|
37 %
|
Vitamin A
|
39 %
|
Vitamin C
|
30 %
|
Calcium
|
33 %
|
Iron
|
14 %
|
* The Percent Daily Values are based on a
2,000 calorie diet, so your values may change depending on your calorie
needs.
|