Υλικά για βασική συνταγή
Για 20 τεμάχια
200γρ τυρί κρέμα light
250γρ καρύδια ωμά άψητα
3 κουταλιές μέλι
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Κανέλα
Βανίλια
Για την επικάλυψη
100γρ Τριμμένο καρύδι ή ινδική καρύδα ή κακάο
Μπορούμε να προσθέσουμε στην ζύμη 1 κουτάλια κάκαο, ταχίνι, φυστοκοβουτυρο, κονιάκ ή άλλο ποτό και να τα επικαλύψουμε με μαύρη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη.
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα καρύδια 30' σε νερό και τα στραγγίζουμε ( ή τα αφήνουμε 1 βράδυ στην κατάψυξη και μετά τα αποψύχουμε πολυ καλά).
Βάζουμε πρώτα τα καρύδια σε μούλτι ή μπλέντερ και πολτοποιουμε.
Κατόπιν προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το χτύπημα
Αφήνουνε στο ψυγείο 3 ώρες να σφίξει
Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και τα κυλαμε σε τριμμένο ξηρό καρπό ή κακάο
Διατηρούμε στο ψυγείο σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.